De Permanente Educatiesessies van 2023!

De locatie voor de fysieke sessies is Dynahouse, Perkinsbaan 11 te NIEUWEGEIN, tenzij anders wordt aangegeven.

maandag 23 januari Aanvang 16.00 uur – Medische acceptatie en het managen van verwachtingen

Medische acceptatie: iedere AOV-adviseur kan meepraten over lastige dossiers. Wat kunnen de diverse betrokkenen bij een medisch acceptatietraject doen om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen? Is een ruimere voorlopige dekking mogelijk? Voorkomt telefonische acceptatie onbewuste verzwijging? Kan de gegevensuitwisseling volledig worden gedigitaliseerd? Onder welke voorwaarden is medisch vooroverleg mogelijk? Zijn er naast een uitsluiting ook andere mogelijkheden? Hoe kun je de verwachtingen van de kandidaat-verzekerde managen? Hoe zit het met WGBO en het moeten melden van een eerdere afwijzing?

Op deze en andere vragen proberen we samen met vertegenwoordigers uit de hele AOV-keten een antwoord te vinden.

Er kan pas worden aangemeld als men is ingelogd.

Maandag 27 maart 2023, aanvang 16.00 uur: Duurzame inzetbaarheid van ondernemers | afwijkende locatie: Movir, Brugwal 1, 3432 NZ Nieuwegein

Wat is duurzame inzetbaarheid van ondernemers? Hoe pakken we dat aan?

Is de ondernemer ‘fit for the job’, mentaal en fysiek? En ‘fit’ die ‘job’ ook in de toekomst bij de fysieke en mentale belastbaarheid? Hoe kan je dat meten? Wat zijn de benchmarks? Wie kan adviseren over een aanpak?

Wat bieden verzekeraars? Wat doen schenkkringen? Welke preventies en services zijn beschikbaar, waar komen die vandaan en hoe zetten we die in voor de ondernemers?

Dat zijn de vragen die we tackelen in een interactieve kennissessie!

Er kan pas worden aangemeld als men is ingelogd.

Maandag 15 mei 2023, aanvang 16:00 uur: Verplichte AOV, feiten en fabels

Let op: Vanwege de recente Kamerbrief is dit onderwerp naar voren gehaald!

De verplichte AOV houdt de gemoederen flink bezig. Welk probleem wordt hiermee eigenlijk opgelost? Zijn er alternatieven mogelijk? Wat gaat de opt-out-regeling inhouden? Is de doelgroep helder en logisch gedefinieerd? Welk (ongewenst) gedrag gaan we zometeen zien? De betrokkenen in de hele keten van arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen hebben ondanks hun verschillende belangen één ding gemeen: behoefte aan duidelijkheid!

Op 15 mei gaan we hierover in discussie met een aantal vertegenwoordigers van politiek Den Haag.

Er kan pas worden aangemeld als men is ingelogd.

Maandag 26 juni 2023: Een kijkje achter de schermen bij UWV om 16:00 (online sessie) 

Hoe zit het precies met de vrijwillige Ziektewet- en WIA-verzekering? Welke termijnen zijn daarbij van belang? Wanneer wordt iemand als DGA beschouwd? UWV-specialisten praten ons bij over relevante onderwerpen voor inkomensadviseurs.

Er kan pas worden aangemeld als men is ingelogd.

Maandag 11 september 2023: Klantprofiel en adviesrapport om 16:00 (online sessie)

Maak je als adviseur een Wft-proof boekwerk of iets dat echt gebruikt wordt in je advies en dat klanten daadwerkelijk lezen? Hoe vul je je zorgplicht in?

Er kan pas worden aangemeld als men is ingelogd.

Maandag 13 november 2023: Inzicht in alle beschikbare financiële vangnetten

Hoe combineer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een schenkkring, een UWV-dekking en andere opties tot een maatwerkoplossing? Welke doorlopende zorgplicht hoort daarbij en hoe word jij als adviseur daarvoor beloond?

Er kan pas worden aangemeld als men is ingelogd.